RVS-tuotteet

Ajoneuvosi

  • RVS on kotimainen, testatusti tehokas ja luotettava keino moottorin suojaamiseen ja kunnostamiseen. Voit tehdä RVS-käsittelyn helposti ja nopeasti itse.
Asiakaspalvelu Selaa tuotteita
FIN
AJONEUVOT

RVS-käsittelyllä lisäät tehoa ja pienennät ajoneuvosi polttoaineen kulutusta

Ajoneuvon polttoaineenkulutukseen vaikuttavat monet tekijät, kuten ajoneuvon paino, ilmanvastus, ajotapa, renkaiden kunto ja rengaspaineet, ilmastoinnin käyttö, ajoneuvon kuormitus ja jopa ilmankosteus sekä lämpötila. Erityisesti vanhemmat moottorit eivät välttämättä ole yhtä tehokkaita kuin uudemmat, ja saattavat kuluttaa enemmän polttoainetta. Toisaalta kylmä sää vaikuttaa moottorin lämpenemiseen ja siten polttoaineenkulutukseen.

RVS-käsittelyllä voit helposti parantaa moottorisi tehokkuutta ja vähentää polttoaineen kulutusta. Tutkimusten mukaan RVS-tuotteet pienentävät ajoneuvon kulutusta ja laskevat CO-päästöjä jopa 5–10%.

Miten ja milloin RVS-käsittely tehdään?

RVS-tuotteilla moottorin käsittely tehdään pääsääntöisesti aina kaksi kertaa parhaan lopputuloksen aikaansaamiseksi. Ensimmäinen käsittely kattaa vähän yli puolet hyödyistä, ja se muodostaa jo moottorin pintaan suojaavaa keraamia. Toinen, täydentävä eli kunnostava käsittely tuo mukanaan loput hyvistä vaikutuksista.

Aivan uusiin ja uudehkoihin, alle 40 000 km ajettuihin normaalissa liikennekäytössä oleviin moottoreihin riittää yleensä yksi käsittelykerta. Käsittelyn voi tehdä käytännössä missä tahansa vaiheessa öljynvaihtoväliä, kunhan ennen seuraavaa öljynvaihtoa tulee vähintään 500 km ajoa. Öljyyn lisätty RVS-aine saa jäädä moottoriin aina seuraavaan normaaliin öljynvaihtoon saakka.

Suosittelemme, että teet yli 40 000 km ajettuihin moottoreihin ensimmäisen käsittelyn RVS-tuotteilla noin 300–400 km ennen öljynvaihtoa. Jos öljyt on jo vaihdettu, voit silti tehdä käsittelyn RVS-tuotteilla. Tällaisessa tapauksessa on vain syytä tarkkailla moottoriöljyn laatua käsittelyn jälkeen. Moottorin käsittely RVS-tuotteilla irrottaa myös moottorin kitkapinnoilla olevaa likaa, vaikka tuotteet itsessään eivät sisällä mitään puhdistavia kemikaaleja.

Huomioithan, että erillistä moottorinpuhdistusainetta ei tarvitse käyttää ennen kumpaakaan RVS-käsittelyä, ellet jostain muusta syystä ole päättänyt sellaista käyttää.

RVS-tuotteiden annostelu ajoneuvoille

Ajoneuvosi moottorin öljytilavuus ohjaa sopivan tuotteen valintaa. Voit yhdistää eri RVS-tuotteet, jotta kokonaismäärä vastaa parhaiten tarpeisiisi. Suosittelemme, että yhdistäessäsi tuotteet valitset ns. vierekkäiset tuotteet, eli esimerkiksi 11 litran öljytilavuuden bensiinimoottorille mieluummin G6+G6, kuin G8+G4.

Esimerkkejä:

  • Jos öljytilavuus on yli 9 litraa, voit yhdistää tuotteet G4 ja G6 ja käyttää niitä moottorissa, jossa on 10 litraa öljyä.
  • Jos öljytilavuus on 12 litraa öljyä, yhdistä G6+G6.
Usein kysytyt kysymykset