RVS-tuotteet

Moottoripyörät

  • RVS on kotimainen, testatusti tehokas ja luotettava keino moottorin suojaamiseen ja kunnostamiseen. Voit tehdä RVS-käsittelyn helposti ja nopeasti itse.
  • Yleensä tuotteen valinta tehdään käsiteltävän laitteen öljytilavuuden mukaan. Sellaisia moottoripyöriä käsiteltäessä, joissa samalla öljyllä voidellaan myös vaihteisto, suositellaan käsiteltävien pintojen suuren pinta-alan vuoksi käytettävän yhtä pykälää vahvempaa tuotetta kuin öljytilavuus osoittaisi. Yleensä moottoripyörien moottoriin oikea tuote on G6.
  • Kun teet kaksi käsittelyä, saat normaalissa moottoripyöräkäytössä hyötyä n. 65 000 km:n matkalle. Erillistä moottorinpuhdistusainetta ei tarvitse käyttää ennen kumpaakaan RVS-käsittelyä. 
  • Suorita ensimmäinen RVS-käsittely noin 300–400 km ennen öljynvaihtoa. Jos öljynvaihto on jo tehty, ja epäröit käsittelyn ajoituksen tai tarvittavan määrän kanssa, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Opastamme mielellämme oikeaoppiseen käsittelyyn!
Testituloksia Asiakaspalvelu Selaa tuotteita
MOOTTORIPYÖRÄT

Moottorille

Moottoriöljyn tilavuus

Huom. jos vaihteisto voidellaan samalla öljyllä valitse pykälää suurempi tuote, useimmiten G6.

Vaihteistolle

Vaihteiston tyyppi ja öljytilavuus

RVS-käsittelyllä lisäät tehoa ja pienennät ajoneuvosi polttoaineenkulutusta

Ajoneuvon polttoaineenkulutukseen vaikuttavat monet tekijät, kuten ajoneuvon paino, ilmanvastus, ajotapa, renkaiden kunto ja rengaspaineet, ilmastoinnin käyttö, ajoneuvon kuormitus ja jopa ilmankosteus sekä lämpötila. Erityisesti vanhemmat moottorit eivät välttämättä ole yhtä tehokkaita kuin uudemmat, ja saattavat kuluttaa enemmän polttoainetta. Toisaalta kylmä sää vaikuttaa moottorin lämpenemiseen ja siten polttoaineenkulutukseen.

RVS-käsittelyllä voit helposti parantaa moottorisi tehokkuutta ja vähentää polttoaineen kulutusta. Tutkimusten mukaan RVS-tuotteet pienentävät ajoneuvon kulutusta ja laskevat CO-päästöjä jopa 5–10%.

Miten ja milloin RVS-käsittely tehdään?

RVS-tuotteilla 4-tahtimoottorin käsittely tehdään pääsääntöisesti aina kaksi kertaa parhaan lopputuloksen aikaansaamiseksi. Ensimmäinen käsittely kattaa vähän yli puolet hyödyistä, ja se muodostaa jo moottorin pintaan suojaavaa keraamia. Toinen, täydentävä eli kunnostava käsittely tuo mukanaan loput hyvistä vaikutuksista.

Aivan uusiin ja uudehkoihin, alle 40 000 km ajettuihin normaalissa liikennekäytössä oleviin moottoreihin riittää yleensä yksi käsittelykerta. Käsittelyn voi tehdä käytännössä missä tahansa vaiheessa öljynvaihtoväliä, kunhan ennen seuraavaa öljynvaihtoa tulee vähintään 500 km ajoa. Öljyyn lisätty RVS-aine saa jäädä moottoriin aina seuraavaan normaaliin öljynvaihtoon saakka.

Suosittelemme, että teet yli 40 000 km ajettuihin moottoreihin ensimmäisen käsittelyn RVS-tuotteilla noin 300–400 km ennen öljynvaihtoa. Jos öljyt on jo vaihdettu, voit silti tehdä käsittelyn RVS-tuotteilla. Tällaisessa tapauksessa on vain syytä tarkkailla moottoriöljyn laatua käsittelyn jälkeen. Moottorin käsittely RVS-tuotteilla irrottaa myös moottorin kitkapinnoilla olevaa likaa, vaikka tuotteet itsessään eivät sisällä mitään puhdistavia kemikaaleja.

Huomioithan, että erillistä moottorinpuhdistusainetta ei tarvitse käyttää ennen kumpaakaan RVS-käsittelyä, ellet jostain muusta syystä ole päättänyt sellaista käyttää.

RVS-tuotteiden annostelu moottoripyörille

Jos moottori ja vaihteisto toimivat omilla öljyillään, molempien käsittelyyn valitaan oikea tuote öljytilavuuksien mukaan, ja melkein aina oikeat tuotteet ovat G4 moottorille (enintään 4 litraa öljyä) ja T3 vaihteistolle (enintään 3 litraa öljyä). Jos sen sijaan moottori ja vaihteisto toimivat samalla öljyllä, suosittelemme käsiteltävien pintojen suuren pinta-alan vuoksi käyttämään yhtä pykälää suurempaa tuotetta kuin öljymäärä antaisi olettaa. Lähes aina oikea tuote on G6 (öljyn määrä enintään 4 litraa).

Usein kysytyt kysymykset